„Книгата е мечта, която държиш в ръцете си“

Под този надслов и с любезната покана на г-жа Маргарита Ангелова, уредник на читалище „Надежда-1904 г.“, учениците от V и  VI клас на ОУ “Христо Ботев“, с. Вардун посетиха библиотеката и отново се докоснаха до тайнствения свят на детските книги, от които четоха с желание и удоволствие.

Благодарим на г-жа Ангелова !

Н. Илиева – учител по БЕЛ

Публикувано в Отбелязвания | Коментарите са изключени за „Книгата е мечта, която държиш в ръцете си“

Участие в общинско състезание по бадминтон

На 24.11.2022 г отбор момчета и момичета от ОУ „Христо Ботев“, възрастова група V-VII клас участваха в Общинско състезание по бадминтон, етап от Ученическите игри 2022/2023г.

Отборът момчета заеха второ място ,а  момичета продължават да се състезават на областното състезание по бадминтон.

ст. учител по физическо възпитание и спорт: В. Вълкова

Публикувано в Постижения | Коментарите са изключени за Участие в общинско състезание по бадминтон

„С багрите на есента“

Специална награда на журито за ученичка от шести клас – Пакизе Мехмедова!

Народно читалище „Надежда 1903“ с. Имренчево, е организатор на конкурса за изобразително и приложни изкуства „С багрите на есента“. В него участваха Пакизе Мехмедова и Алина Янкова от група за целодневна организация на учебния ден в прогимназиален етап.

В категория „Изобразително изкуство“ двете момичета получиха грамоти за участие, а Пакизе Мехмедова заслужено е отличена със специална награда на журито.

Поздравления! Бъдете успешни във всички начинания!

З. Билялова – старши учител в ЦДО

Публикувано в Постижения | Коментарите са изключени за „С багрите на есента“

Кариерно ориентиране – 14.11.2022 г.

На 14.11.2022 г. в ОУ “Христо Ботев“ ,с. Вардун ,г-жа Дияна Якимова, координатор към Клуба на нестопанските организации ,проведе Информационна среща с учениците от VII клас относно програмата „ Равен шанс-достъп до средно образование, финансирана от Фондация „Тръст за социална алтернатива“. Срещата имаше за цел да подобри достъпа до средно образование на учениците и да премахне основните образователни бариери, които са пред тях. Учениците  се включиха в изработването на проекти на тема: Как си представяме успелия човек?

Класен ръководител: Н. Илиева-учител по БЕЛ

Публикувано в Кариерно ориентиране | Коментарите са изключени за Кариерно ориентиране – 14.11.2022 г.

16 ноември – Ден на толерантността

Учениците от V и VІ клас в ОУ „Христо Ботев“, с. Вардун се включиха в различни инициативи под наслов „Различията между нас правят живота красив и  интересен. Под слънцето има място за всеки.“

Те нарисуваха рисунки, споделиха  лични  наблюдения   и   написаха  призиви за  уважение, доброта, разбирателство, състрадание, взаимопомощ. Също така се включиха в ролеви игри за толерантността и изпяха песните – „Приятели с различни цветове“ и „Доброта“. Беше  проведена  беседа   и  изгледана  презентацията: „Различни,  но  винаги  заедно“ и те имаха възможност  да  изразят  мнения  по  следните  въпроси:

1.Вярно ли е, че едни хора са по-важни от други?

2. Вярно ли е, че тези, които са различни от нас, са по-лоши от нас?

3. Какво означава да приемаме различията на другия?

4. Какво правим, когато приемаме някого? А какво правим, когато го отхвърляме?

5. Има ли разлика между това да приемаме някого и да го окуражаваме?

6. Как различията между нас могат да ни помогнат?

Учениците  стигнаха  до  извода, че  различието не прави едни хора по-добри или по-значими от други, че светът е шарен и е хубаво, че и хората в него са различни. Хубаво е да се радваме на различието и да уважаваме всички хора, независимо какви са те.

Публикувано в Отбелязвания | Коментарите са изключени за 16 ноември – Ден на толерантността