Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“


По случай 24 май – Денят на славянската писменост, учениците от първи клас, които през учебната година работиха по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ представиха пред фоайето на Читалището изложба от рисунки, рисувани предмети от стъкло, дърво, текстил и декоративни камъни.

Кл. ръководител – М. Пенкова


Изложба – концерт за празника Трифон Зарезан и Свети Валентин

Днес, 14.02.2024г. в ОУ ,,Христо Ботев“ с. Вардун се проведе публична изява на училищните групи от начален етап създадени по проект Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ на МОН, работещи в раздел ,,Изобразително изкуство“ и ,,Музика-вокално пеене“.

Малките първокласници- художници с ръководител М. Пенкова подредиха изложба със свои рисунки и ги представиха на гости, родители, учители и съученици,

а вокална група ,,Мънички звездички“ от четвъртокласници с ръководител П. Александрова изпяха песни посветени на празника на любовта.

Ръководители: М. Пенкова и П. Александрова


През учебната 2022/2023 година учениците от четвърти клас участваха в Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Чрез работата си в групата за театрално изкуство, те имаха възможността да разкрият творческия си потенциал, да се запознаят с нови литературни произведения. Участието по програмата приключи с творческа изява в гр. Търговище, където учениците представиха приказката „Косе Босе“ от Ран Босилек и получиха грамота.

ст. учител М. Пенкова – кл. ръководител на IV клас


Вокална група „Мънички звездички“ към ОУ „Христо Ботев“, с. Вардун взе участие в творческата изява по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ с домакин III ОУ „П. Р. Славейков“ в сферата на музикалното изкуство на групите на училищата на община Търговище. Тя се проведе на 22.05.2023 г., в актовата зала на IV ОУ „Иван Вазов“ гр. Търговище. Участваха 115 ученици от 10 групи, сформирани по НП „Заедно в изкуствата и спорта“, Модул 1 „Изкуства“, от 8 училища. Многобройната публика се наслади на музикални изпълнения от различни жанрове – забавна и народна музика, поп и рок. Участваха вокални групи и състави от основните училища от с. Лиляк, Дралфа, I ОУ „Христо Ботев“, I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“, СУУУС „Св. Иван Рилски“, IV ОУ „Иван Вазов“.