„Европейски ден на спорта в училище“

На 24.09.2021г. в ОУ „Христо Ботев“ с. Вардун общ. Търговище  се проведе Европейски ден на спорта в училище, координираща организация – BG Бъди активен. Включиха се  учениците  от първи до седми клас и педагогическите специалисти.

 Проведоха се  състезания по : народна топка, баскетбол, футбол, щафетни и подвижни игри, крос, хора .  Активните пространства в двора на училището подтикват децата към повече физическа активност. Учениците с голямо желание и интерес се включиха  в игри от  миналото  и днес   – „Дама“,“Точният стрелец“ , „Сладолед“, „Бърза стълбичка“ , „Пиян морков“ и др. Бяха неуморни в скачането на въже.

Основната цел на Европейския ден на спорта в училище  е да  насърчава физическата активност   сред учениците в цяла Европа ,да   се създават условия за забавление чрез физическа активност, развиват се социалните умения на учениците, подобрява се общественото здраве, популяризира се физическото възпитание и спорт в училище.

    Учениците ще запомнят 24.09.2021г. като  активен спортен ден изпълнен с  много игри, веселие и удовлетворение от физическата активност.

В.Вълкова-старши  учител   по  БЗО,  физическо  възпитание  и    спорт

Публикувано в Отбелязвания. Постоянна връзка.