22 март Световен ден на водата

Публикувано в Отбелязвания | Коментарите са изключени за 22 март Световен ден на водата

Участие на ученици в общински етап на ученическите игри по баскетбол

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Вардун участваха в общински етап на ученическите игри по баскетбол, възрастова група V – VII клас. Те играха баскетбол с отборите на I СУ „Св. Седмочисленици“, гр. Търговище /на 1 март 2023г/ и I ОУ „Христо Ботев“ гр.Търговище /на 2 март 2023г/. Баскетболната среща с II СУ „Проф. Никола Маринов“ не можа да се осъществи. Нашите баскетболисти получиха грамота за участие.

                                       ст. учител по физическо възпитание и спорт- В. Вълкова

Публикувано в Постижения | Коментарите са изключени за Участие на ученици в общински етап на ученическите игри по баскетбол

Честваме 145 години  от Освобождението на България от турско иго.

Този ден е празничен за нас, защото оттогава върху картата  на света отново изгрява България.

Ден, в който цял един народ-българският, ликува!

Трети март – датата на дълго мечтаната свобода на България, се е превърнала в ден, на който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за да извоюват най-святото за един народ – свободата. Литературата разказва за човешки съдби, за дълга и упорита борба за освобождение. Тя разказва истории на обикновените хора, придобили силата да променят съдбата на цяла нация, да прекрояват картите на мощни империи.

Трети март не е празник, а съдба!

       Учениците от ОУ “Христо Ботев“, с. Вардун в навечерието на този паметен ден отдадоха своето преклонение пред най-ценното за един народ-свободата, като взеха участие в литературно-музикална програма, посветена на всички, жертвали се за свободата на България.

      Трети март е паметна дата в нашата хилядолетна история!

Ден на добър спомен, ден на преклонение! Ден, в който трябва да се помолим за всички, дали живота си за вярата и освобождението на Отечеството!

Програмата подготвиха:

Н. Илиева- ст. учител по БЕЛ, А. Ахмедова-ст. учител по английски език и музика

Публикувано в Отбелязвания, Празници | Коментарите са изключени за Честваме 145 години  от Освобождението на България от турско иго.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Вардун Ви пожелават здраве, сила и благополучие през цялата година!

Публикувано в Отбелязвания, Празници | Коментарите са изключени за ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

22.02.2023 г. – Ден на розовата фланелка

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“.
Той символизира неприемането на тормоза и насилието в училище.
За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемането на тормоза в училище. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

„НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ“! казаха и учениците от начален и прогимназиален етап на  ОУ „Христо Ботев“ с. Вардун. Чрез беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на тормоз. Създадоха  информационно  табло  и  написаха  своите  послания.

Публикувано в Отбелязвания | Коментарите са изключени за 22.02.2023 г. – Ден на розовата фланелка